Even mijn Raspberry Pi voorstellen

Graag stel ik mijn HuisPi aan je voor, je ziet hem hiernaast op een A4’tje liggen. Er zit alleen een voedingskabeltje en een netwerkkabel aan, meer is momenteel niet nodig.

De behuizing die je ziet is van het merk Cyntech, en heb ik gekocht bij SOS Solutions. Ik heb er twee extra afschermkapjes bij besteld, en een 2A micro USB voeding. In de behuizing zit een Raspberry Pi 2B met een Transcend 32 Gb micro SD.

De HuisPi komt te zijner tijd te hangen in de meterkast, zodat hij verbonden kan worden met de slimme energiemeter aldaar. In een van de vier USB poorten komt een CUL met antenne; het waarom zal ik later verklaren.

Op de geheugenkaart heb ik Raspbian geïnstalleerd. De kaart was al geformatteerd door de producent. Anders dan voorgeschreven bleek ik die vooral niet nogmaals te moeten formatteren. Raspbian heb ik vervolgens gewoon met Windows Verkenner op de kaart gekopieerd.

Enkele punten waar ik verder tegenaan liep:

  • de Raspberry past alleen in de behuizing zónder de geheugenkaart. Zodra de Raspberry is vastgeschroefd kun je de geheugenkaart erin klikken.
  • het kapje bij de voedingskabel moet je eerst over de losse kabel schuiven, dan de kabel inpluggen en pas dan het kapje op de behuizing klikken. De kabel komt dan wat klem te zitten.
Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.