Raspbian ingericht

Start je je Raspberry Pi voor het eerst op met een geheugenkaart met NOOBS bestanden, dan installeert Raspbian zichzelf. Er worden je nog wat vragen gesteld, en dan heb je een Raspberry Pi met Raspbian draaiend. Simpel, een kind kan de was doen.

Raspbian is een variant van Debian, en daar had ik al eens mee gespeeld. Standaard wordt Raspbian nu opgestart met een grafische presentatie. Voor mijn bedoelingen geef ik de voorkeur aan de niet-grafische presentatie. Dat kost ook minder resources, en ik heb meer een hands-on gevoel.

Zodra mijn HuisPi draait, bedien ik hem verder op afstand vanaf mijn pc via Putty.

Raspbian inrichten vergt even wat aandacht en tijd. Erg informatief en handig zijn daarbij

Voor pakketbeheer gebruik ik liever dselect, voor bestandsbeheer Midnight Commander (mc). Ik heb ook de Watchdog functionaliteit van de Raspberry Pi geactiveerd.

Share

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.